Wil je even de drukte uit de stad ontvluchten en lekker tot rust komen? Dan is de Veluwe met haar prachtige natuurlandschappen de place to be! Ben jij benieuwd naar welke leuke dingen je kunt doen op de Veluwe? Lees dan snel verder! 

De Veluwe

De Veluwe bestaat al meer dan 150.000 jaar! Een groot deel van de Veluwe bestaat uit stuwwallen, welke zijn ontstaan in de een-na-laatste ijstijd. De Veluwe heeft een oppervlakte van wel 912 vierkante kilometer en is hiermee een van de grootste natuurlijke gebieden in West-Europa. 

Een goed verblijf

Op de Veluwe heb je een uitgebreide keuze aan verblijfplaatsen. Ga je voor een lekker vakantiehuisje op een vakantiepark Veluwe, een huisje in het bos, of verblijf je liever in een hotel? De keuze is reuze! Heb je je verblijf gevonden? Dan is het nu tijd om de rest van je activiteiten te gaan plannen!

Leuke dingen om te doen op de Veluwe 

Op de Veluwe kun je volledig opgaan in de mooie natuur. Er zijn ook bijzondere uitkijktorens gemaakt op deze mooie natuurgebieden, waar je kunt genieten van het allermooiste uitzicht. Een absolute must als je naar de Veluwe gaat! 

De Boersberg

Uitkijktoren de Boersberg ligt in Doorwerth en is van dinsdag tot en met zondag geopend, van 11 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘’s avonds. De toren is zo’n vijftien meter hoog en biedt je een uitzicht over de Nederrijn en de hellingbossen. Als het een heldere dag is, kun je zelfs Nijmegen zien vanaf deze toren! 

Kootwijkerzand

De uitkijktoren Kootwijkerzand ligt, zoals de naam doet vermoeden, in Kootwijk. De toren is iedere dag tussen zonsopkomst en zonsondergang geopend. Vanaf deze twaalf meter hoge uitkijktoren kun je genieten van een mooi uitzicht over de allergrootste zandverstuiving in het westelijke deel van Europa. 

Klimbos Garderen

Middenin het Veluwse bos ligt Klimbos Garderen. Het klimbos bevindt zich op 25 meter hoogte en is daarmee het hoogste klimparcours van ons land. Het is toegankelijk voor kinderen vanaf vier jaar, met een speciaal parcours voor jongere kinderen. Je kunt, voordat je gezekerd door de bomen gaat klimmen, kiezen uit een parcours met een hoogte van respectievelijk 25, 18, 12, 10, 7 of 5 meter. Voordat je gaat klimmen krijg je natuurlijk een uitgebreide instructie. 

Resort de Veluwse Bron

Liever een wat minder drukke activiteit? Ga genieten van een heerlijke spa-dag! Bij de Veluwse Bron kun je tot rust komen in de sauna’s, heerlijke baden of hamam met een mooi uitzicht op het meer.