Spaanse zon

Olé, uit het land van zon, zee, zand, paëlla, sangria en siësta, komen ook prachtige schoenen. Het Spaanse merk Sendra schoenen bestaat al ruim 100 jaar. Om precies te zijn in 1913 is het merk begonnen met het maken van prachtige western laarzen. Western, vraag je je af? Ja, er zijn inmiddels heel wat Hollywood westerns opgenomen in het zuiden van Spanje, dus ze hebben daar wel wat met de laarzen die je linkt aan Amerika. De meest geliefde en best verkochte cowboyboots ter wereld komen op dit moment uit Spanje, en dragen de naam Sendra! In 250 stappen worden ze voor 90% handgemaakt. ‘Goodyear Sewing heet de werkwijze, waarbij de laars dubbel wordt genaaid.

Zowel de binnen- als buitenkant van de schacht worden op deze manier aan de zool bevestigd. Dat heeft tot resultaat dat de laarzen ontzettend stevig zijn. Dit proces maakt het eindresultaat ook nog eens ‘one-of-a-kind’, ieder stuk leer is natuurlijk ook al uniek. Na verloop van tijd gaan de laarzen helemaal naar je voeten staan. Eindeloos dragen zorgt er ook nog eens voor dat de mooie vintage look van Sendra schoenen naar voren komt!

Stoere laarsjes

De stoere laarsjes van Sendra combineer je met verschillende outfits, zoals een jeans, rok, jurkje, schroom niet om op te vallen. Je kunt de laarsjes krijgen in verschillende modellen met een hoge en lage schacht, een botte en spitse neus of bezet met kralen, studs, borduurwerk, gespen en kettingen. Er zit altijd wel iets tussen wat helemaal bij je past en jouw unieke stijl.

Sendra

Alle laarzen zijn voorzien van een nummer waardoor elk paar uniek is. Er is niet alleen gelet op het uiterlijk, het handwerk, de productiewijze, lekker lopen is ook belangrijk vinden ze bij Sendra. Hun schoenen zijn daarom ook lopend heel comfortabel. De laarsmodellen variëren van biker boots, enkellaarzen, lange laarzen, motorlaarzen tot veter laarzen. Wauw, echt gemakkelijk is het niet om je keuze uit dit aanbod van Sendra schoenen te maken. Naast cowboylaarzen heeft Sendra ook biker boots in de collectie. De classic biker boots, zoals we deze vooral kennen zijn zwart en hebben een grove zool, al dan niet aangevuld met stoere studs, riempjes en gespen. Ook de biker laarzen van Sendra zijn gemaakt van leer, wat ze stevig en duurzaam maakt. Net als western laarzen zijn biker boots makkelijk te combineren met verschillende kledingstijlen in diverse kleuren. Trendy, vrouwelijk, en toch ook stoer, herken je je zelf, dan zijn Sendra biker boots het voor jou helemaal.