Door mijn werk heb ik vaak van die nette feestjes, halve gala’s eigenlijk. Zelf heb ik er nooit zo wat mee maar ja als de baas beslist dat je er betaald heen moet gaan, dan doe je dat maar.
Het zijn vooral netwerk borrels, dus dat betekend je pokergezicht op en doen alsof je de leukste baan van de wereld hebt. Je promoot eigenlijk je eigen werk, dus dat jij het heel erg goed aan kunt en dat je nooit meer een andere baan zou willen hebben. Ook laat je zien dat je eigenlijk geen nieuwe klanten nodig hebt want ja je moet niet wanhopig overkomen. Je deelt nog net niet je jaarcijfers aan iedereen uit op een uitgeprint velletje.

 

1 keer per jaar alles uit de kast halen

1 keer per jaar heb ik er wel zin in, dat is namelijk een netwerk borrel voor alleen de vrouwen onder ons. Dit is ooit een keer bedacht door een oud-collega van mij die inmiddels met pensioen is maar nog ieder jaar deze borrel organiseert op de kosten van mijn baas, haha.
Het leuke aan deze borrel is dat het niet gaat om het laten zien hoe geweldig je bent en hoe geweldig je jaarcijfers zijn maar het zijn gewoon gezellige vrouwen onder ons.
Voor die borrel moet mijn oud-collega wel een verslag in leveren om het te laten vergoeden. We vermelden meestal dat ons bedrijf de hoogte eindigt in de strijd, dan is hij allang blij.

 

Outfit shoppen

Het allerleukste is nog, 2 jaar geleden was ik het helemaal zat dat ik regelmatig een groot deel van mijn salaris moest investeren in de kleding van al die borrels dus ik heb ooit eens tegen mijn baas gezegd dat ik er klaar mee ben. Ik had gezegd dat hij mijn kleding mooi mag vergoeden omdat ik anders niet meer naar die borrels ga. Ik bedoelde het eigenlijk niet serieus en volgens mij was toen ook bloed chagrijnig aangezien ik ongesteld was maar goed, hij betaald dus nu mijn kleding. Thanks baas, had je niet hoeven doen!

 

Waar vind ik nou dat ene tasje?

Outfit, check. Pumps, check.  Tasje? Fuck! Nergens te vinden. Ik wil geen grote handtas mee maar gewoon zoiets als een clutch. Ik had er 1 maar dat kreng is nergens meer te vinden. Dan maar online shoppen! Ik werd eigenlijk opslag verliefd op een Ted baker tas, hij is zo gaaf. Hij past perfect bij mijn mooie jurkje. Voordeel van een Ted baker tas is ook de kwaliteit en toch nog een soort van ruimte. Nu alleen maar de kleur uitkiezen, mijn nieuwe Ted baker tas bestellen en de bon declareren bij de baas. Dit wordt een mooi feestje!