Den Bosch is een prachtige stad. Of je er nou geboren bent, er later bent gaan wonen, of er regelmatig of slechts af en toe heen gaat voor een middagje weg; er is altijd wel iets te beleven. Het is een heerlijke stad met veel historie maar ook veel vernieuwende mogelijkheden. Hierdoor kun je je creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan!

Musea in ’s Hertogenbosch

In Den Bosch is een groot scala aan verschillende musea, om wat inspiratie op te doen voor je eigen creativiteit. Het museumkwartier biedt twee musea onder één dak: het Design Museum en het Noordbrabants Museum. Met zijn ruim 5.000 vierkante meter is het een van de grootste musea in Nederland! En dat betekent: meer kunst en meer creativiteit.  Hier wordt moderne kunst gecombineerd met klassieke invloeden, zodat er voor iedereen wat wils te vinden is, maar ook voor iedereen iets moois vernieuwends. Naast het museumkwartier is er ook nog het Jheronimus Bosch Art Center. Alle verschillende musea hebben wisselende tentoonstellingen, zodat als je de stad vaker bezoekt je toch iedere keer weer iets verrassends te zien krijgt. Dat zorgt voor blijvende inspiratie!

Uit jezelf met kleding

Een van de belangrijkste creatieve uitingen die we allemaal doen is natuurlijk de manier waarop we onszelf naar de buitenwereld presenteren. Ook al ben je misschien niet goed met een potlood of kwast in je hand, iedereen heeft zijn eigen manier van zich kleden, wat op een unieke manier jouw kijk op dingen laat zien. Den Bosch is een prachtige winkelstad, met veel variërende winkels zodat iedereen zijn creativiteit door middel van zijn uiterlijk kan laten zien. De stad heeft van alles wat: verschillende kapperszaken voor een nieuwe coupe, zelfs een fietsenwinkel Den Bosch om je fiets te pimpen, sieradenwinkels en vooral veel unieke zelfstandige winkels waar je stijlen vindt die in geen enkele andere stad te vinden zijn. Er zitten echte pareltjes tussen, maar je moet ze maar net weten te vinden. Hoe vaker je op zoek gaat, hoe meer je er ontdekt.

Samen uit, samen thuis

Wat ook geweldig goed kan zijn voor je inspiratie en creativiteit is tijd doorbrengen met je dierbaren. Of dat nou een partner, een familielid of een vriend is, samenzijn en een mooie rondvaart of wandeling maken zorgt voor fijne en diepe gesprekken waar je op den duur weer nieuwe inspiratie uit zult halen. Zo combineer je een lekker dagje weg met mooie nieuwe ideeën!